ekoMuzej Mura SI HR
HRV SLO ENG DEU
 
 
Dokležovje
SVETI MARTIN NA MURI, ŽABNIK
Ponudba Ekomuzeja Mura:
• Plavajoči mlin na Muri
• Vožnja z brodom
• Najsevernejša točka Hrvaške
• Etnološka zbirka

Tradicionalne prireditve:
• Mednarodni spust z murskimi ladjami (junij/julij)
• Dnevi turizma (avgust)
• Martinovanje (november)
 
   Informacije
Općina Sveti Martin na Muri
Trg svetog Martina 7, 40313 Sveti Martin na Muri
T: +385 (0)40 868 231
E: opcina.sveti.martin.na.muri@ck.t-com.hr
www.svetimartin.hr

LOKACIJE
Beltinci
Dokležovje
Hotiza
Ižakovci
Lipa
Melinci
Mursko Središće/Peklenica
Muzej Međimurja Čakovec
Podturen
Razkrižje/Gibina
Sveti Martin na Muri/Žabnik
veti Martin na Muri se nahaja v dolini, ki se proti reki Muri razteza med zadnjimi severnimi griči in medžimurskimi goricami. Občino z bogato zgodovino (staro rimsko mesto Halicanum), čudovito zaščiteno krajino reke Mure (Regionalni park Mura-Drava), številnimi etnografskimi prireditvami, čudovito wellness oazo oplemenjuje skrben in vedno dobrovoljen Medžimurec.

Ena od posebnosti je mlin, ki spominja na nekdanje mline, kakršnih je bilo v prejšnjem stoletju vzdolž reke Mure na destine in so ga zgradili domači mojstri. Kakor so izginjali mlini, tako so ugašale tudi tradicionalne obrti, povezane z gradnjo in vzdrževanjem teh objektov. Mlin smo postavili v spomin na izginule tradicionalne obrti in rokodelstvo.

Najsevernejša točka kot nov turistični produkt je izvrsten kraj za obeležitev trajnega spomina na najsevernejšo občino na Hrvaškem. Bogata kulinarična ponudba, čudovita wellness oaza, možnost kolesarjenja po čudovitih kolesarskih poteh, čolnarjenje s starimi lesenimi ladjami po reki Muri, povorka starih običajev in obrti ter ostala pestra turistična ponudba vam bodo zagotovo obogatila doživetje in spomin na naše kraje.

 
 

ekoMuzej Mura©2012 - Vse pravice pridržane